T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Seyide Daloğlu Anadolu Lisesi

Muharrem DALOĞLU

 

         

Muharrem Daloğlu Kimdir?

1 Ocak 1932 Kayseri doğumlu olan Muharrem Daloğlu, Kayseri eşrafından Ali Osman Daloğlu ve Seyide Daloğlu'nun oğludur. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu'nda, orta ve liseyi ise sanat okulu tesviye ve torna kısmında tamamlayan Muharrem Daloğlu, Türkiye'nin en köklü ve en büyük alçı firması olan Dalsan Alçı'yı kurmuştur.

BabasıAli Osman Daloğlu'nun Kayseri'de 1932 yılında alçı üretimine başlamasıyla iş hayatına erken atılmıştır. Henüz 17 yaşında iken ailesine ait Niğde mozaik tesisinin sorumluluğunu üstlenen Muharrem Daloğlu, başarılı bir girişimcilik ve işletme kabiliyetiyle ailesini gururlandırmıştır.

1949 yılında babası ile Ankara'ya gelen Muharrem Daloğlu, burada mıcır üretim tesisini kurdu ve Devlet Demir Yolları´nın ray güçlendirme için ihtiyaç duyduğu mıcırı üretmiştir. Ankara'nın ilk alçı üretim tesisini 1956 yılında babası ile beraber, Kazık İçi Bostanları'nda kurarak Ankara'nın alçı ile tanışmasını sağlamıştır.

Muharrem Daloğlu, kendi adına şirketini 1962 yılında kurarak, tek başına yola devam kararı almıştır. Fenni Alçı İşletmesi adıyla faaliyet gösteren işletmesini, 1977 yılında Anonim Şirket'e çevirerek Dalsan Alçı isim unvanıyla ticari yaşamına devam etmiştir. Alçı üretiminde, bulduğu teknik ve yeniliklerle sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin farklı alçı ürünleri ile tanışmasını sağladı.Blok delikli alçı gibi hafif blok üretimler sayesinde çok katlı binaların ülkemize kazandırılmasında rol oynamıştır.

Muharrem Daloğlu, 1998 yılında Fransız alçı şirketi Lafarge ile ortaklığa gitmiştir.İşletmesini hayata geçirdiği günden beri sektördeki liderliğini sürekli korumuş, yarattığı teknoloji ve yeniliklerle sektörün öncülüğünü yürütmüştür. Çalışanlarına karşı her zaman babacan bir tavır sergileyerek gönüllerini ve sevgilerini kazanan Muharrem Daloğlu, doğup, büyüdüğü memleketi Kayseri'yi de unutmamıştır.

Hayırsever kimliğiyle tanınan Muharrem Daloğlu, anne ve babasının adına yaptırdığı Anadolu Lisesi ile isimlerini ölümsüzleştirmiştir. Ayrıca Kayseri dışında da birçok kamu kurumunun yardım taleplerini yerine getirmiştir.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Kuruluşları'nda kurucu ve üye olarak aktif görev alan Muharrem Daloğlu, aynı zamanda iyi bir okur ve gözlemcidir. Evli beşçocuk babası olup, halen kurduğu şirketler topluluğunun onursal başkanlığınıyürütmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2013 - Güncelleme: 04.02.2020 14:43 - Görüntülenme: 8313
  Beğen | 35  kişi beğendi